Navigatie

Wat is creatine:
Creatine is een belangrijke product voor de energievoorziening van spieren. Het wordt door het lichaam aangemaakt uit de aminozuren arginine, glycine en methionine en we krijgen het ook binnen via de voeding. Voedingsstoffen die veel creatine bevatten zijn rood vlees, varkensvlees en haring. Creatine komt in het lichaam hoofdzakelijk voor in de spieren en wordt opgeslagen als creatine fosfaat.

Hoe werkt creatine:
De energie voor spierarbeid wordt geleverd uit ATP. Bij een maximale krachtsinspanning wordt de ATP zeer snel opgebruikt. Het lichaam vult deze ATP reserves aan door creatine fosfaat af te breken tot ATP. Naast creatine wordt de ATP ook via de normale metabolisme aangevuld, dit gaat echter niet zo snel als via de afbraak van creatine fosfaat. Door het gebruik van creatine zorg je ervoor dat je creatine fosfaat reserves tot maximale hoeveelheid gevuld zijn. Dit zorgt voor een maximale ATP voorziening gedurende de training.

Voordelen van Creatine voor de sporter:
Creatine geeft de sporter meer explosieve kracht en een sneller herstel tussen de sets in. Een andere leuke bijkomstigheid is dat het zorgt voor meer vocht in de spieren, dit vergroot het spiercelvolume. Kort gezegd, vollere, hardere spieren in enkele weken. Dit effect heeft er vooral voor gezorgd dat creatine ontzettend populair is geworden bij Bodybuilders en fitnessers die meer spiermassa op willen bouwen in korte tijd.

Hoe creatine te gebruiken:
Over het algemeen wordt aangeraden om te beginnen met een laadfase als je creatine gaat gebruiken. Dit houdt in dat je de eerste 5 dagen, 4x daags een dosering creatine inneemt. Na de creatine laadfase ga je over op een onderhoudsdosering waarbij je dagelijks 1 a 2 keer per dag een dosering creatine neemt. De verschillende vormen creatine hebben allen hun persoonlijke eigenschappen. Zo zijn er creatines die geen laadfase nodig hebben of die je slechts 1x per dag moet innemen. Gebruik creatine altijd volgens de bijsluiter.

De beste Creatine:
Een veelgehoorde vraag is; wat is nu eigenlijk de beste creatine? Dit is een vraag die je niet zomaar kunt beantwoorden. De beste creatine is namelijk een vrij persoonlijk iets. Er zijn wel diverse punten waarop de kwaliteit van diverse creatines kan worden bepaald, deze zullen we nader benoemen. De beste creatine is toch uiteindelijk welke creatine het beste bij jou persoonlijk werkt. Waar creatine monohydrate de beste creatine voor persoon 1 kan zijn, is creatine ethyl ester de beste creatine voor persoon 2. En als je dan doorvraagt blijkt achteraf persoon c een creatine blend als beste creatine te benoemen. Het is dus even uitzoeken op welk creatine product je zelf het beste reageert.

Welke vormen van creatine zijn er:
- Creatine monohydrate.  De eerste en meest bekende vorm van creatine, door veel sporters nog steeds de meest gebruikte creatine.
- Creatine ethyl ester. Door het koppellen van een ethyl ester verbinding neemt de creatine beter en sneller op. Hierdoor heb je geen laadfase nodig en voorkomt het onderhuids vocht. Een nadeel is de bittere smaak.
- Overige vormen en blends. Naast bovenstaande zijn er nog diverse andere vormen en combinaties (blends) verkrijgbaar. Hoe goed deze werken? Dit is en blijft een persoonlijke ervaring.

Bijwerkingen creatine:
Hoewel creatine een supplement is wat bij bijna iedereen heel goed werkt heeft het weinig bijwerkingen. Nadrukkelijk willen we hierbij vermelden dat creatine, ondanks dat het veilig is, altijd volgens de bijsluiter van het product dient te worden gebruikt. Creatine houdt vocht vast in de spieren en dit is zichtbaar.
Heel soms kun je bij het innemen van creatine last krijgen van diaree. Dit kan in uitzonderlijke gevallen de eerste dag of dagen voorkomen omdat de maag moet wennen. Het verlagen van de dosering en deze langzaam opvoeren kan hierbij helpen.

JYM SUPPLEMENT SCIENCE

PRE JYM
Top PWO uit de USA!
Nu exclusief bij ons te koop!
Verkrijgbaar in smaak:
+ Strawberry/Kiwi

Nu: €39,90

CELLUCOR C4 ULTIMATE

CELLUCOR C4 ULTIMATE
Top PWO uit de USA!
De nieuwste C4 PWO
van Cellucor!
Verkrijgbaar in smaak:
+ Orange/Mango

Van €34,95 voor €29,90 !

5% NUTRITION ALL DAY YOU MAY

5% NUTRITION
All day you may

Overheerlijke en van
zeer goede kwaliteit
BCAA 10:1:1 ratio !
+ Blue Raspberry

Nu €34,90

 

© 2016 - 2018 Muscle-Food | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel