Navigatie

Wat is een pre workout:
Een pre workout is een supplement dat bestaat uit ingrediënten die speciaal zijn samengesteld om je lichaam voor te bereiden op de training of inspanning die gaat komen. Een goede pre workout levert een positieve bijdrage aan de training of inspanning doormiddel van een energieboost. Een pre workout is zo samengesteld dat je hierdoor een betere prestatie kan leveren door harder, intensiever en langer te trainen of sporten. Bovendien bevordert een pre workout het concentratie vermogen ofwel de focus tijdens een training of inspanning. Pre workouts zijn sterk aan te raden voor een intensieve training, sport, fysieke inspanning of het sneller behalen van je fitnessdoelstellingen.

Hoe werkt een pre Workout supplement:
De ingrediënten uit een pre workout supplement zijn zo samengesteld dat het de bloedsomloop bevorderd, het lichaam voorziet van energie, en de ingrediënten zorgen ervoor dat je mentaal scherp bent. Hierdoor kan je het uiterste van je lichaam vragen en heb je een goede pomp tijdens het trainen of sporten. Het lichaam heeft ongeveer 15 minuten tot 30 minuten nodig om de pre workout op te nemen. Het beste is dan ook om 15 tot 30 minuten voor de training of inspanning de pre workout in te nemen. De opname snelheid kan verschillen per persoon en per dag. De manier om de pre workout in te nemen is in een shake beker met water. Een pre workout heeft naast een fysieke werking ook een psychologische werking. Een pre workout kan je het gevoel geven dat je meer kan bereiken in je training. Hierdoor kan je heftiger trainen dan zonder pre workout.

De voordelen van pre workout supplementen:
Sterke motivatie, scherpe focus, krachttoename, sneller herstel tussen sets, heftige pomp, langer uithoudingsvermogen, verhoogd metabolisme & toename in spiermassa.

De nadelen van pre workout supplementen:
Een goede pre workout zorgt ervoor dat je zeer actief bent. Train je laat in de avond, dan kan dat leiden tot slaapproblemen. Dit verschilt sterk per persoon en naarmate je de pre workout vaker gebruikt zul je hier minder last van krijgen. Een slechte pre workout kan een crash veroorzaken.

Ingrediënten uit een pre workout supplement:
Ingrediënten zijn onder andere: cafeïne, taurine, beta-alanine, arginine.

Cafeïne:
Voor wat betreft krachtsport heeft cafeïne zeker een positieve werking. De krachttoename blijft vrijwel gelijk, maar je kan wel net die extra herhalingen eruit halen. Cafeïne zorgt voor een stijging van de testosteronspiegel tijdens een intensieve training. Testosteron is het belangrijkste groeihormoon voor mannen. Tegelijkertijd verlaagt cafeïne het cortisolgehalte. Cortisol is een stresshormoon dat spieropbouw juist tegenwerkt.
Cafeïne klinkt nu bijna als een wondermiddel. En dat is het eigenlijk ook. Cafeïne werkt prestatieverhogend, het helpt om vet te verbranden en je krijgt er een actief gevoel van. Daarnaast vermindert het gevoelens van uitputting. Wat voor sport je ook doet, cafeïne kan je prestaties zeker verbeteren.

Taurine:
Het meest voorkomende aminozuur in de spieren. Bevorderd het transport van spieropbouwende aminozuren en energie afgevende glucose. Hierdoor draagt taurine bij aan het toenemen van het celvolume en de opname van proteïne in de spieren.

Beta-alanine:
Met name krachtsporters, bodybuilders en explosieve sporters kunnen baat hebben bij gebruik van beta-alanine. Beta-alanine zorgt ervoor dat de sporter langer intensief kan sporten en dus harder kan trainen. Ook zorgt beta-alanine voor minder spierschade, omdat meer waterstofionen worden gebufferd. Waterstofionen zorgen voor spierschade.
Bij gebruik van beta-alanine kan je een onschuldige bijwerking ervaren in de vorm van tintelingen in gezicht of bovenlichaam.

Arginine:
Arginine is een van de belangrijkste en nuttigste aminozuren die een rol speelt bij het functioneren van spieren, bij de groei en bij de genezing door het afweersysteem te reguleren en ondersteunen. Het is ook belangrijk voor de mannelijke vruchtbaarheid. In de jaren '90 van de 20e eeuw werd ontdekt dat L-arginine een precursor is van stikstofmonoxide (Nitric Oxide), een belangrijke biochemische signaalstof in het lichaam. Veel van de fysiologische effecten van arginine kunnen op deze manier worden verklaard. Nitric Oxide (dus Arginine) zorgt voor een goede pomp in de spieren tijdens krachtsport! Arginine zorgt voor snel herstel van de spieren en spiergroei. Het is een stofje dat voorkomt in rood vlees, noten, zaden, spinazie en bonen.
Arginine vergroot de weerstand, bouwt spieren op en verbrandt vet door de schildklier te stimuleren tot grotere productie van groeihormoon. Tevens helpt arginine de lever beschermen en schadelijke stoffen onschadelijk maken.

Samengevat:
Een goede pre workout helpt erg goed bij elke vorm van sport, maar met name bij krachtsport door middel van: scherpte, focus, motivatie om maximaal te gaan trainen & krachttoename, sneller herstel tussen sets, heftige pomp en langer uithoudingsvermogen.
Muscle-Food verkoopt alleen pre workouts die zowel onafhankelijk als persoonlijk getest zijn op hun werkzame stoffen!

JYM SUPPLEMENT SCIENCE

PRE JYM
Top PWO uit de USA!
Nu exclusief bij ons te koop!
Verkrijgbaar in smaak:
+ Strawberry/Kiwi

Nu: €39,90

CELLUCOR C4 ULTIMATE

CELLUCOR C4 ULTIMATE
Top PWO uit de USA!
De nieuwste C4 PWO
van Cellucor!
Verkrijgbaar in smaak:
+ Orange/Mango

Van €34,95 voor €29,90 !

5% NUTRITION ALL DAY YOU MAY

5% NUTRITION
All day you may

Overheerlijke en van
zeer goede kwaliteit
BCAA 10:1:1 ratio !
+ Blue Raspberry

Nu €34,90

 

© 2016 - 2018 Muscle-Food | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel