Navigatie

Waarom aminozuren:
Aminozuren zijn essentieel voor leven en dienen voor vele doeleinden, het ligt er alleen aan op welke manier en in welke situatie het gebruikt wordt. Een van de belangrijkste aspecten van aminozuur is de functie van bouwsteen voor eiwitten. In het kort; eiwit is opgebouwd uit aminozuren, ieder aminozuur vertegenwoordigt een bouwsteen, plaats de bouwstenen bij elkaar en je hebt een huis, in dit geval is het huis eiwit.
De eiwitten die in het lichaam zitten bestaan uit een 20 tal aminozuren. Ieder aminozuur heeft een eigen inhoud en wordt in een bepaalde volgorde geactiveerd. Ieder aminozuur is zeer complex is. Zelfs bij het maken van een simpele vorm van een eiwit.
Van de 20 aminozuren die nodig zijn kan het lichaam er 10 zelf produceren, kortom “essentiële” en “niet essentiële” aminozuren. De 10 aminozuren die het lichaam niet zelf weet te produceren zijn de essentiële aminozuren. Deze dienen te worden verkregen door middel van voeding en supplementen!

BCAA’s: voluit Branched-Chain Amino Acids vertaald: ‘vertakte keten aminozuren’. In voedingsmiddelen zoals eieren, zuivelproducten, vlees, vis en bonen zitten de drie essentiële aminozuren leucine, isoleucine en valine. Deze 3 aminozuren vormen de bekende BCAA’s. Deze drie aminozuren zijn prominent aanwezig in de spieren en tijdens intensieve inspanning zetten spiercellen deze drie aminozuren snel om in energie. Om die reden gebruiken (kracht)sporters vaak vlak voor of tijdens hun training supplementen met BCAA’s. Het idee daarachter is dat ze daarmee de spierafbraak remmen, na de training sneller herstellen, en op de lange termijn meer spiermassa en kracht opbouwen. Uit meerdere onderzoeken zijn positieve effecten van het gebruik van BCAA’s gebleken. Er zijn aanwijzingen dat BCAA’s de spieren beschermen tijdens intensieve inspanning.
Het belangrijkste aminozuur van BCAA is Leucine. Spiercellen hebben een soort sensor voor leucine. Nemen spiercellen leucine waar, dan zetten ze de aanmaak van spiereiwitten een tandje hoger. De dosis die je daarvoor nodig hebt is 3-6 gram leucine per inname. Alleen leucine innemen werkt niet. Leucine werkt alleen in cominatie met de andere twee BCAA aminozuren Valine en Isoleucine.  Leucine verhoogt alleen de aanmaak van spiereiwitten als je ook andere aminozuren binnenkrijgt. Leucine verhoogt de positieve impact van die maaltijden op de spieren.

Wat zijn essentiële aminozuren:
"Essentiële Aminozuren" zijn in tegenstelling tot "niet essentiële aminozuren", aminozuren die niet door het lichaam zelf kunnen worden aangemaakt. Wil je essentiële aminozuren gaan gebruiken, dan zal je dit uit voeding en supplementen moeten halen die essentiële aminozuren bevatten. Dit omdat de lever essentiële aminozuren niet zelf kan omzetten of kan produceren.
- Isoleucine: is een vertakte keten aminozuren (BCAA) en stabiliseert de bloed & suikerspiegel.
- Leucine: is een vertakte keten aminozuren (BCAA). Bevordert spiergroei, reguleert bloedsuikerspiegel. Herstelt spierweefsel en gaat afbraak van eiwitten tegen.
- Valine: is een vertakte keten aminozuren (BCAA). Het is een stimulant en zorgt voor balans van Hydrogen in het lichaam.
- Histidine: Voor gezonde witte en rode bloedcellen en productie van natuurlijke histamine.
- Lysine: Bevordert de gemoedstoestand. Gaat vermoeidheid tegen. Bevordert de opname van calcium en bevordert de genezing van zweren. Gaat virussen als Herpes tegen.
- Methionine: Laat aanmaak van vetzuur door de lever dalen en bevordert productie van lecithin door de lever.
- Fenylalanine: Bevordert het geheugen. Bevordert leren. Gaat stemmingswisselingen tegen en is behulpzaam bij depressies.
- Threonine: Een tekort kan leiden tot cystes en storingen in de mensturatie periode. Kan mensen die leiden aan epilepsie helpen te controleren.
- Tryptofaan: Hulp bij problemen als slechte nachtrust en gaat het effect dat nicotine op het lichaam heeft tegen.

Wat zijn niet essentiële aminozuren:
“Niet essentiële aminozuren" zijn aminozuren, in tegenstelling tot "essentiële aminozuren", die het lichaam zelf kan produceren. Het nut van deze aminozuren is net zo belangrijk als de aminozuren die het lichaam zelf niet kan aanmaken, en kan worden gevonden in voeding en supplementen.
- Alanine:
Gaat giftige bestandsdelen tegen die vrij komen van afbraak van spier eiwit gedurende een intensieve workout. Alanine zorgt ervoor dat de sporter langer intensief kan sporten en dus harder kan trainen. Ook zorgt beta-alanine voor minder spierschade, omdat meer waterstofionen worden gebufferd.
- Arginine:
Versterken van immuunsysteem, helpt de lever bij neutraliseren van ammoniak en ondersteunt bij vetverbranding. Arginine zorgt voor snel herstel van de spieren en spiergroei. Het is een stofje dat voorkomt in rood vlees, noten, zaden, spinazie en bonen.
Arginine vergroot de weerstand, bouwt spieren op en verbrandt vet door de schildklier te stimuleren tot grotere productie van groeihormoon.
- Asparagine:
Houdt het zenuwstelsel in balans en transformatie aminozuur.
- Asparaginezuur:
Metabolisme van andere Aminozuren en stimuleert uithodingsvermogen, hersenen en neurale gezondheid.
- Carnitine:
Transport van vetzuur bevorderen en verbetert de antioxiderende werking van Vitamine C en E.
- Citrulline:
Ontgift de lever van Ammoniak en bevordert energieniveaus.
- Cysteine:
Component van eiwit dat voorkomt in nagels, huid en haar. Het werkt als antioxidant en heeft een synergetisch effect wanneer het ingenomen wordt met vitamine E en Selenium.
- Cystine:
Hetzelfde als cysteine; het helpt in het tegengaan van giftige stoffen.
- Gaba:
Brengt rust bij personen met spanningen, heeft een kalmerende werking zonder verslavende eigenschappen en heeft een positief effect bij personen met epilepsie.
- Glutaminezuur:
Belangrijk bij metabolisme van suikers en vetten. Helpt bij transport van kalium naar de bloed-hersenbarriere. En is brandstof voor de hersenen.
- Glutamine:
Zorgt voor sneller herstel van de spieren na een goede workout. Het bevordert de gezonde werking van de hersenen. Het is ook noodzakelijk voor de synthese van RNA en DNA-moleculen.
- Glutathion:
Antioxidant en bevat het anti-aging effect. Het bevordert het lichaam bij het opruimen van giftige stoffen.
- Glycine:
Component van huid, en bevordert het helen van wonden en het werkt als neurotransmitter.
- Hydroxyproline:
Bevorderend effect op aanmaak van collageen.
- Ornithine:
Regelt afgifte van groeihormoon in lichaam en bevordert Immuunsysteem.
- Proline:
Verbetert de huidstructuur, helpt vorming collageen en is belangrijk voor behoud van spieren, gewrichten en pezen.
- Serine:
Bestanddeel van hersen eiwitten en helpt bij de synthese van het immuunsysteem eiwitten. Het is ook goed voor de spiergroei.
- Taurine:
Noodzakelijk voor een goede werking van de hersenen en de synthese van aminozuren. Bevordert het transport van spieropbouwende aminozuren en energie afgevende glucose. Hierdoor draagt taurine bij aan het toenemen van het celvolume en de opname van proteïne in de spieren.
Het is belangrijk in de opname van mineralen zoals magnesium, calcium en kalium.
- Tyrosine:
Verbinding naar aanmaak dopamine en noradrenaline. Het onderdrukking eetlust en helpt bij de productie van huid en haar pigment.

JYM SUPPLEMENT SCIENCE

PRE JYM
Top PWO uit de USA!
Nu exclusief bij ons te koop!
Verkrijgbaar in smaak:
+ Strawberry/Kiwi

Nu: €39,90

CELLUCOR C4 ULTIMATE

CELLUCOR C4 ULTIMATE
Top PWO uit de USA!
De nieuwste C4 PWO
van Cellucor!
Verkrijgbaar in smaak:
+ Orange/Mango

Van €34,95 voor €29,90 !

5% NUTRITION ALL DAY YOU MAY

5% NUTRITION
All day you may

Overheerlijke en van
zeer goede kwaliteit
BCAA 10:1:1 ratio !
+ Blue Raspberry

Nu €34,90

 

© 2016 - 2018 Muscle-Food | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel